Get to Know Evi | Kluttery

Interview met een Small Business Owner!

"Ik ben met kluttery begonnen toen ik zelf oog in oog stond met een burnout vanwege mijn vorige werk, als promovendus aan de universiteit. Zo is mijn missie geboren om positiviteit te verspreiden!"

Een nieuw, terugkerend item op ons platform... Een (soort van) interview met een Small Business eigenaar of eigenaresse. Want de reden dat jij ervan houdt om te shoppen/bestellen bij kleine(re) businesses is natuurlijk om de persoon achter deze business!

Iemand die keihard voor zijn of haar bedrijf gaat, die weken van vele uren maakt, die jou persoonlijk te woord staat en die nog steeds enorm happy wordt van elke nieuwe klant!

Beniewd naar de persoon achter de webshop van Kluttery?

Lees dan vooral verder! Want de eigenaresse van deze onwijs creatieve (duurzame) sieraden webshop heeft onze vragen volledig open en eerlijk beantwoord... Read along!


Wie ben je en welke Business run je?

Mijn naam is Evi van den Elzen en mijn bedrijfsnaam is kluttery, te vinden op www.kluttery.com. Bij kluttery shop je handgemaakte sieraden met een missie: Positiviteit verspreiden, zonder ten koste te gaan van de planeet. Onze sieraden worden gemaakt van upcycled vintage kralen, afkomstig uit tweedehands sieraden, en natuurlijke materialen zoals zoetwaterparels, edelstenen en schelpen. Sleutelwoorden: Positiviteit en duurzaamheid!

Evi van Kluttery Sieraden

Hoe kom je aan de naam 'Kluttery'?

De basis van mijn bedrijf zijn de vintage en tweedehands sieraden die ik nieuw leven in blaas. Eigenlijk oude 'rommel' die mensen niet meer willen dragen, maar die toch nog heel goed te gebruiken is. Het Engelse woord voor 'rommel' is clutter. Daar gaf ik een leuke twist aan, en dat werd dan kluttery

Hoe lang onderneem je al?

Ik ben in juli 2023 begonnen met kluttery. Nu bijna vier maanden, dus! Het is een grote ontdekkingsreis, er komt zoveel bij kijken!

Is deze business je enige ‘job’?

Nee, ik werk ook nog in loondienst. Ik werk bij de Inspectie van het Onderwijs als analist primair onderwijs. Dat doe ik ook pas een paar maanden. Ik ben namelijk met kluttery begonnen toen ik zelf oog in oog stond met een burnout vanwege mijn vorige werk, als promovendus aan de universiteit. Zo is mijn missie geboren om positiviteit te verspreiden!

Wat is de grootste ‘fout’ die jij als ondernemer hebt gemaakt?

Geen fout, maar ik ben wel begonnen zonder enig idee van wat me te wachten stond. Dat er zoveel bij komt kijken, bij een webshop, dat had ik echt totaal niet in de gaten. Voorafgaand aan de lancering van mijn webshop heb ik dan ook vrijwel niets aan marketing gedaan om naamsbekendheid te creëren. Dat zou ik de volgende keer wel anders doen.

Wat is jouw favoriete product/dienst uit jouw assortiment?

Haha, die is moeilijk. Ik vind natuurlijk alles mooi. Maar de items die ik zelf het meest draag, zijn mijn initiaalketting met letter van mijn verloofde en de parelarmband Bubbles. Die kan gewoon overal bij. Ik heb ook wat favorieten uit de upcycled collectie, zoals de Perry en Bloesem armbanden met peridoot en carneool edelstenen. Die zijn limited edition.

Meest verkochte product van Kluttery
(klik erop voor meer info)

En wat is de ‘slimste’ keuze die jij als ondernemer hebt gemaakt?

Gewoon beginnen! Niet wachten tot alles perfect is, want dan begin ik nooit. Gaandeweg leer ik en dat is een supermooi proces.

Uit haar eigen assortiment is dit Evi's favoriet!

Wie/wat is een voorbeeld ondernemer voor je?

Poeh, ik heb verschillende voorbeelden. Bijvoorbeeld Kristel, de eigenaresse van Treasure Label en van De Webshop Club. Via De Webshop Club leer ik ook weer andere onderneemsters kennen, daar leer ik heel veel van. 

Als budget geen issue was, waarin zou je dan METEEN investeren?

Zichtbaarheid, naamsbekendheid! Zorgen dat iedereen weet van mijn bestaan. Ik weet zeker dat ik zo veel positiviteit kan verspreiden, als mensen van m'n bestaan zouden weten!

Minst verkochte product van Kluttery
(klik erop voor meer info)

Wat is iets dat bijna níemand weet over jou als ondernemer? 

Poeh. Ik verdien absoluut nog niet aan kluttery en ben echt super, super blij met elke bestelling, want die zijn nog best wel zeldzaam. Desondanks sta ik echt 100% achter mijn idee, dus ik knal door!

Wat zou je graag nog toevoegen aan je assortiment?

Ik heb net de goudkleurige afwerking toegevoegd aan het assortiment, daar ben ik alvast super blij mee. Maar wellicht nog een ander soort gepersonaliseerd item; een armbandje bijvoorbeeld, met meerdere letters zodat je deze bijvoorbeeld met naam kan bestellen. Wanneer ik meer verkoop, geeft dat ook ruimte voor dit soort dingen. Ik vraag dan graag mijn volgers om mee te stemmen over zo'n idee via het WhatsApp kanaal van kluttery.

Wat wil je zelf nog delen?

Een dikke vette glimlach 🙂


Dit was 'm! Het interview met Evi van Kluttery. Heel erg leuk als jij een reactie achterlaat, we zijn namelijk altijd benieuwd wat jij van onze artikelen vindt... 

Deze blogpost is geschreven door Support Small Businesses. Wil jij ook een blog schrijven? Contact ons vooral!

Reactie plaatsen

Reacties

Kel3y
een dag geleden

Grappig om zoiets te lezen over iemand die achter de webshop zit. Komt toch best veel bij kijken. Staat wel een foutje in de titel. Staat verkeerde shopnaam.
Benieuwd naar nog meer achter de schermen verhaaltjes van shops.
Groetjes Kel